As consellerías de Medio Rural e de Economía colaboran para mellorar a oferta formativa agroforestal

As consellerías de Medio Rural e de Economía colaboran para mellorar a oferta formativa agroforestal

Sinatura do convenio

A conselleira do Medio Rural, Ángeles Vázquez, e o conselleiro de Economía, Emprego e Industria, Francisco Conde, veñen de asinar un acordo de colaboración para mellorar a oferta formativa conxunta en materia agroforestal e alimentaria. En virtude deste protocolo, ambos departamentos da Xunta comprométense a realizar unha oferta coordinada de certificados de profesionalidade e a acreditar os centros de formación e experimentación agroforestal (CFEAs) da Consellería do Medio Rural para impartir os 64 devanditos certificados, que se especifican nun anexo do propio convenio.

Estes certificados, da familia profesional agraria, van desde os relativos a cultivos herbáceos ata os relacionados con aproveitamentos forestais, pasando pola cría de cabalos, apicultura, fruticultura, agricultura ecolóxica, industrias lácteas e elaboración de viños e licores, entre outros moitos.

No texto asinado por ambos conselleiros considérase especialmente conveniente o acordo, tendo en conta que os dous departamentos posúen centros propios de formación en diferentes localidades galegas e cómpre facer unha oferta pública de formación profesional continua (non académica) coordinada, eficaz e eficiente.

Por medio deste acordo, Medio Rural obrígase a desenvolver os itinerarios formativos incluídos nos certificados de profesionalidade correspondentes, comunicar o calendario, programa e demais detalles das accións formativas á Consellería de Economía, Emprego e Industria, así como a seleccionar aos alumnos e impartir a formación nos seus centros propios, que quedarán acreditados para impartir as especialidades formativas por Economía. Pola súa banda, esta última consellería comprométese a expedir os correspondentes certificados de profesionalidade a quen o solicite e demostre superar todos os módulos.

Colectivos prioritarios

En xeral, nas accións formativas destinadas ao agro galego e en especial aquelas cofinanciadas con fondos Feader terán preferencia destinatarios e colectivos como os agricultores e agriculturas mozas (menores de 41 anos), os novos con expectativas de incorporación á actividade agraria, as mulleres maiores de 41 anos en xeral e tamén aquelas persoas que superen esa idade e teñan expectativas de incorporarse e as que teñan acreditado estar en risco de pobreza e/ou exclusión social.

ANEXO I.- CERTIFICADOS DE PROFESIONALIDADE FAMILIA PROFESIONAL AGRARIA: 

Cultivos herbáceos

Fruticultura

Producción avícola intensiva

Producción cunícula intensiva

Horticultura e floricultura

Actividades auxiliares en floristería

Xestión e mantemento de árbores e palmeras ornamentais

Actividades de floristería

Arte floral e xestión das actividades de floristería

Xestión da instalación e mantemento de céspedes en campos deportivos

Gandaría ecolóxica

Coidados e manexo do cabalo

Doma básica do cabalo

Cuidados e mantemento de animais utilizados para investigación e outros fins científicos

Asistencia nos controis sanitarios en matadoiros, establecimentos de manipulación de caza e salas de despiece

Cría de cabalos

Herrado de equinos

Apicultura

Realización de procedementos experimentais con animais para investigación e outros fins ciéntificos

Xestión da producción gandeira

Coidados de animais salvaxes, de zoológicos e acuarios

Produción de animais cinexéticos

Xestión da produción de animais cinexéticos

Actividades auxiliares en viveiros, xardíns e centros de xardinería

Instalación e mantemento de xardíns e zonas verdes

Xardinería e restauración da paisaxe

Produción porcina de reprodución e cría

Produción porcina de recría e cebo

Aproveitamentos forestais

Xestión de repoblacións forestais y de tratamentos silvícolas

Xestión de aprovetamentos forestais

Mantemento e mellora do hábitat cinexético-piscícola

Repoboacións forestais e tratamentos silvícolas

Actividades auxiliares en aprovetamentos forestais

Xestión dos aproveitamentos cinexético-piscícolas

Actividades auxiliares en conservación e mellora de montes

Agricultura ecolóxica

Produción de semillas e plantas en viveiro

Manexo e mantemento de maquinaria agraria

Produccón e recolección de setas e trufas

Xestión da producción agrícola

Xestión da produción de semillas e plantas en viveiros

Xestión da produción e recoleción de setas e trufas

Actividades auxiliares en gandaría

Actividades auxiliares en agricultura

Operacións auxiliares de elaboración na industria alimentaria

Elaboración de azúcar

Fabricación de produtos de café e sucedáneos de café

Elaboración de produtos para a elaboración animal

Queixería

Industrias lácteas

Elaboración de leites de consumo e produtos lácteos

Elaboración de viños e licores

Industrias derivadas da uva e o viño

Enotecnia

Elaboración de cervexa

Carnicería e elaboración de produtos cárnicos

Industrias cárnicas

Sacrificio, faenado e despiece de animais

Obtención de aceites de oliva

Industrias do aceite e graxas comestibles

Obtención de aceites de semillas e graxas

Fabricación de conservas e vexetais

Industrias de conservas e mollos vexetais

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información