Despois de varias campañas no mercado COMPLET GP consolidouse como a solución máis práctica para subir as calidades do leite nun prazo curto de tempo. O produto funciona en diferentes escenarios, tanto en granxas intensivas con producións altas como en granxas en pastoreo con producións máis baixas.
A dixestibilidade da fibra das forraxes é o factor clave nunha ración de vacún leiteiro, pois leva a máis inxesta e máis saúde ruminal, o que deriva nunhas mellores calidades.
A xestión da dixestibilidade descansa na ración deseñada. Nese sentido, Complet GP axudarache a conseguir os obxectivos que necesitas engadindo tan só 500 gramos de penso por vaca e día. Con iso lograrás:
- Mellor porcentaxe de graxa
- Mellor porcentaxe de proteína
- Evitar a inestabilidade do leite asociado a compoñentes lácteos e estacionalidade.
A base de aportar fibra dixestible e aditivos que melloran a dixestibilidade da fibra da ración conseguimos unha mellora rápida das calidades.
Nuns 15 días comezamos a ver os efectos que se consolidan a partir do primeiro mes de uso.
O segredo descansa no manexo de dous índices de xestión da fibra que nacen no servizo técnico de Piensos del Sil.
IF: Indice de fibrosidade (que valora a cantidade de fibra achegada por cada materia prima).
IDF: Indice de dixestibilidade da fibra (que valora a dixestibilidade da fibra aportada por cada materia prima).
Por suposto non nos esquecemos do uso de aditivos, que nos van a axudar a conseguir os nosos obxectivos e que van potenciar o uso de materias primas.
Aditivos sen materias primas é como materias primas sen aditivos, necesitámolos aos dous no noso equipo.
Sen empregar ácido palmítico
Tradicionalmente baseamos a mellora das nosas calidades en solucións simples como engadir ácido palmítico, que pode ter algúns inconvenientes de cara ao consumidor, tal e como se puxo de manifesto en Canadá no chamado ‘buttergate’, onde o consumidor quéixase da falta de untuosidade e consistencia da manteiga (moi usada para cociñar nese país) debido á inclusión de palmítico nas dietas para aumentar a porcentaxe de graxa en leite.
Convídovos a buscar ‘buttergate’ en Google e veredes a lea que hai montada.
Complet GP non necesita a inclusión de palmítico na súa formulación para conseguir resultados, de xeito que o uso do mesmo na propia ración pode ser outra arma a utilizar. Complet GP baséase na xestión da dixestibilidade da fibra e no uso de aditivos e materias primas combinadas.
Como o camiño demóstrase andando, vexamos os resultados conseguidos nalgúns dos nosos clientes máis fidelizados ao produto.
Os clientes de maior produción atópanse entre 39 e 43 litros de media, outros móvense ao redor dos 35 e os que utilizan máis o pastoreo móvense algo por riba dos 30 litros de produción. Estas son algunhas das gráficas da evolución dos seus datos nos últimos dous anos:
Granxa 1
Comarca | Sistema | Producción | Grasa | Proteína |
A Ulloa (Lugo) | 2 ordeños | 36 | 4,4 | 3,45 |
Caso 3
Comarca | Sistema | Producción | Grasa | Proteína |
Terra Cha | Robot | 42 | 4,07 | 3,47 |
Caso 5
Comarca | Sistema | Producción | Grasa | Proteína |
A Ulloa | Pastoreo | 31 | 4,28 | 3,5 |
Os datos falan sós nos gandeiros que usan COMPLET GP desde hai máis tempo. A evolución exitosa vémola nesta gráfica real nun dos nosos clientes máis veteranos. A liña vertical marca o inicio do éxito no uso do noso produto.

Evolución de graxa dunha gandería, na que se percibe unha sustancial mellorar a partir da introdución do Complet GP.
Dixemos que o camiño demóstrase andando. A que esperas para comezar? Utiliza COMPLET GP durante un mes e converterase en anos. Se necesitas calidades de leite, podemos acompañarte nese camiño.