BioCultura A Coruña 2025 finaliza con éxito reforzando o sector ecolóxico en Galicia

A sexta edición da feira reuniu a miles de visitantes e contou co apoio de institucións e expertos en ecoturismo e produción ecolóxica

BIOCULTURA2BioCultura A Coruña 2025 celebrouse esta pasada fin de semana en ExpoCoruña, consolidándose como o evento de referencia para o sector ecolóxico en Galicia. A feira foi un punto crave para produtores e consumidores interesados nun estilo de vida sostible.

A directora do evento, Ángeles Parra, destacou: “A retroalimentación que se dá entre o mundo ‘bio’ e o ecoturismo é, creo, un dos acertos da versión galega de BioCultura”.

Así mesmo, subliñou que o consumo ecolóxico e o ecoturismo en Galicia aínda teñen marxe de crecemento e que “hai moito que facer aínda”. Ademais, sinalou que feiras como esta son “a mellor forma de promocionar o consumo responsable”.

O evento contou co respaldo de numerosas institucións, entre elas a Xunta de Galicia, a Deputación da Coruña e a Agrupación industrial de Turismo de Galicia. A organización destacou a colaboración entre expositores, influencers e medios de comunicación, o que permitiu atraer a preto de 15.000 asistentes.

O crecemento do sector ecolóxico en Galicia

Segundo datos do GRAEGA, o sector ecolóxico galego xa conta con 46.000 hectáreas certificadas (datos de 2023) e actualmente achégase ás 50.000. A provincia de Lugo lidera a produción con 478 operadores, mentres que Pontevedra destácase na industria con 140 operadores. A Coruña, pola súa banda, é a principal zona de consumo.

María José González, xefa do Departamento de Promoción da Axencia Galega de Calidade Alimentaria, resaltou: “BioCultura A Coruña é un bo escaparate dese sector de produción ecolóxica certificada que achega ao consumidor o produto diferenciado coa garantía da etiqueta do CRAEGA”.

Na feira, os visitantes puideron coñecer unha gran variedade de produtos ecolóxicos, como algas, meles, lácteos, carnes, hortalizas, ovos, froitas, conservas, herbas medicinais e tés. Tamén participaron expositores doutras rexións do país.

BIOCULTURA3

Ecoturismo en auxe

O ecoturismo tamén tivo un papel destacado en BioCultura A Coruña 2025. Diego López, xerente da Reserva da Biosfera Mariñas Coruñesas, resaltou o potencial de Galicia neste sector e o interese “das institucións en dar saída a un tipo de turismo que respecta a gastronomía local, o patrimonio, a cultura, a paisaxe,…”.

López salientou que “o ecoturismo axuda a levar á práctica a desestacionalización turística” e que “é un aliado contra a turismofobia e fai que a poboación local senta orgullosa do seu patrimonio, a súa historia e as súas tradicións”.

“Lembremos que o ecoturista busca espazos de hotelaría e hostalería que protexen os recursos ambientais e tamén fai especial fincapé en ter relación directa con aqueles produtores do sector ecolóxico. BioCultura A Coruña foi un bonito reflexo de todo iso, e sitúa a esta Reserva de Biosfera, a única da provincia da Coruña, á vangarda deste modelo respectuoso e sostible”, termina Jorge López.

BioCultura A Coruña 2025 reunió a miles de asistentes.

BioCultura A Coruña 2025 reunió a miles de asistentes.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información