Arrinca a segunda tempada da Escola de Cociña de Ternera Gallega

Nesta nova sesión, a IXP ofrecerá 13 novas receitas en vídeo e, como novidade, engadirá información sobre cada un dos cortes de carne

Publicidade
Arrinca a segunda tempada da Escola de Cociña de Ternera Gallega

Fotograma dunha das aulas online de Ternera Gallega

Ternera Gallega estreou na súa canle de Youtube, así como nas súas redes sociais, a segunda tempada da súa Escola de Cociña, que ofrece 13 novas receitas para sacar o máximo partido ás diferentes pezas da carne certificada. Da man do chef de Grupo Nove, Javier Rodríguez “Taky”, a Indicación Xeográfica Protexida ensinará a coñecer mellor o produto e os seus cortes para potenciar o seu sabor e a súa versatilidade na cociña.

A Escola de Cociña de Ternera Gallega propón receitas para todos os gustos e as diferentes necesidades de cada consumidor dentro dunha alimentación equilibrada. Tanto pratos sinxelos para o día a día cociñados á prancha ou á grella, como asados ou guisos máis elaborados. A IXP tamén ofrece novas videorreceitas para os que buscan opcións saudábeis e para quen queren render as súas preparacións de cara a unha cociña de aproveitamento.

Como receita rápida e diferente, Ternera Gallega suxire estas Piruletas de bavette, elaboradas cunha peza menos habitual das que se adoitan usar en grella. Tamén se prepara de forma moi sinxela a Ensalada de Ternera Gallega ao estilo thai, cuxo segredo está no aderezo, para lograr un prato moi rico e saudábel.

Os amantes da carne valorarán o sabor deste Carpaccio con redondo de babilla, onde a técnica de corte é a clave, e poden revisar a súa maneira de preparar o Churrasco, xogando co grosor das costelas e os seus tempos de cociñado, para elixir o estilo tradicional ou o americano.

Nas próximas semanas, a Escola de Cociña de Ternera Gallega publicará as mellores receitas para o outono e o inverno, con ideas para elaborar pratos de culler con ricas salsas e acompañamentos, como un Goulash, unha Chaira con ñoquis á crema ou un Asado con mostaza e herbas.

 

Cada corte, acompañado do seu uso culinario

Como complemento a estas receitas, a Escola de Cociña achega novo contido didáctico sobre todas as pezas do vacún e o seu mellor uso culinario. Os consumidores poderán coñecer os nomes dos diferentes cortes, a súa forma e as súas características organolépticas, ademais de como preparalas e limpalas.

O chef Taky ensinará a recoñecer as pezas do vacún e que receita ou estilo de cociñado é o máis axeitado para cada unha delas. Ademais de repasar os cortes clásicos e máis habituais na nosa cociña, como o lombo ou a cadeira, da que saen moitas pezas diferentes; tamén descubrirá outras menos coñecidas, nas que a técnica de corte e preparación é fundamental para gozar da súa terneza e xugosidade, como é o caso do baleiro, a bavette, a chaira ou o peito.

A Escola de Cociña de Ternera Gallega busca que os consumidores coñezan mellor o produto e aproveiten todas as calidades gastronómicas da carne certificada pola IXP, cuxo selo garante a súa orixe e a súa calidade diferenciada.

IXP Ternera Gallega

Ternera Gallega nace en 1989 e está recoñecida pola Unión Europea como Indicación Xeográfica Protexida desde 1996, sendo a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía. Recentemente, ademais, incorporou a súa nova Certificación de Benestar Animal.

A carne de Ternera Gallega caracterízase pola súa xugosidade, sabor e por ser extraordinaria tenra e recoñécese no mercado grazas ás características etiquetas e certificados de garantía que sempre a acompañan. A carne certificada pola IXP procede exclusivamente de tenreiros nados, criados e sacrificados en Galicia, que pertencen ás razas autóctonas e as súas cruces e que seguen un rigoroso programa de control e trazabilidade.

Son tenreiros novos, criados en gandarías e cebadeiros tradicionais, alimentados seguindo as pautas seculares da produción de carne en Galicia, como o pastoreo e o aproveitamento das forraxes propias da explotación, xunto a concentrados autorizados exclusivamente de orixe vexetal. No caso da categoría Ternera Gallega Suprema, os animais non superan os 10 meses e a base da súa alimentación é o leite materno, como mínimo, ata os 7 meses de idade.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información