Aceites Abril presenta a nova colleita do seu Aceite de Oliva Virxe Extra 100% galego

Aceites Abril presenta a nova colleita do seu Aceite de Oliva Virxe Extra 100% galego

Aceites Abril presentou esta mañá a nova colleita da súa “Colleita Propia”. A empresa ourensá apóiase no carácter galego para a diferenciar a personalidade única do Aceite de Oliva Virxe Extra (AOVE) de Galicia e así llo trasladou ás persoas participantes nesta actividade.

Para iso, Aceites Abril convidou a seis recoñecidos profesionais do sector da cultura, o turismo e a gastronomía a unha completa experiencia na que descubriron, de primeira man, o proceso de elaboración e as características diferenciadoras do AOVE Colleita Propia. Estes son os actores galegos Luís Zahera e Federico Pérez Rey; Alberto Ribas (creador de Alvientooo, recoñecido blog de viaxes, gastronomía, fotografía, escapadas e estilo de vida); Jorge Guitián Castromil (historiador, divulgador gastronómico, investigador e colaborador habitual da revista Traveler e El Comidista); María José Basanta (creadora do blog gastronómico Laurel y Canela), e Gerson Iglesias (chef e colaborador no programa Come a Comarca da TVG).

O grupo iniciou a súa xornada en Toén, onde tiveron a oportunidade de experimentar o proceso de vareo polo cal se colleitan a prezada materia prima da que sairá o AOVE Colleita Propia. Unhas vivencias que han ir trasladando aos seus seguidores en redes sociais e que valoraron moi positivamente.

Unha década recuperando o oliveiral galego

No percorrido polos oliveirais, estiveron acompañados pola Directora de Mercadotecnia de Aceites Abril, Elena Pérez Canal, e polo responsable do Departamento de Agro de Aceites Abril, Rubén Gutiérrez García-Tembleque. Pérez Canal destacou a “firme aposta” da empresa ourensá por pór en valor “o propio, os produtos da nosa terra, creando o noso AOVE Colleita Propia, que é un fiel reflexo da contorna no que se cultiva a materia prima e distínguese de todos os aceites da súa clase pola súa personalidade única”.

A Directora de Mercadotecnia de Aceites Abril lembrou, neste sentido, que “o proxecto de recuperación do oliveiral galego xa leva unha década en marcha. Actualmente, contamos con 165 hectáreas con máis de 180.000 oliveiras plantadas en distintos puntos da comunidade autónoma, xestionados por preto de 200 produtores”, concretou.

Pola súa banda, Rubén Gutiérrez explicou algúns detalles sobre a presente campaña: “A colleita foi algo menos cuantiosa a nivel xeral que en 2019. En maio, cando normalmente abren as flores da oliveira, algunhas zonas de Galicia pasaron por momentos de humidades relativas superiores ao 80%, o que impediu o bo calle dos froitos”. Porén, a entrada en produción do oliveiral de nova plantación, que ten entre 4 e 8 anos, permitiu que a cifra de produción se equipare á da campaña anterior.

A continuación, o seis participantes nesta xornada trasladáronse ao Restaurante Miguel González, en Pereiro de Aguiar, onde descubriron o sabor e carácter diferenciador do AOVE 100% galego. Alí, o responsable do Departamento de Agro da empresa ourensá dirixiu unha cata comentada do AOVE Colleita Propia de dúas colleitas distintas: a de 2019 e a deste 2020. Trátase dun coupage de distintas variedades de oliva, que presenta uns aromas e matices verdes diferenciadores. Con respecto ao de 2020, destacou que “en nariz mostra un frutado verde intenso con aromas principais a herba recentemente cortada, fiúncho e plátano verde, con notas de hortelá e mazá verde. En boca, ten un lixeiro toque de amargor con retrogusto de alloza (améndoa verde amarga)”. Xa na fase gustativa, “nótase unha leve sensación picante na parte posterior da lingua, que demostra o seu alto contido en polifenois”.

Pola súa banda, o AOVE Colleita Propia destaca por “presentar unha cor dourada e un carácter inigualable, influenciado polo clima atlántico. Xunto a un frutado intenso e fragante pódense apreciar os toques de pera, améndoa e plátano”.

Como colofón a esta completa experiencia, o chef Miguel González, do grupo Cociña Ourense, elaborou distintos pratos con este produto como ingrediente fundamental. Así, demostrouse, unha vez máis, o seu carácter diferenciador.

aceituna_oliva_2_abril_standar

Produción 2020 do AOVE Colleita Propia

A empresa ourensá estima que a produción se aproxime aos 40.000 quilogramos. Esta cantidade permitirá producir ao redor de 5.000 litros do aceite Colleita Propia, que se traducirá nunhas 11.000 botellas numeradas deste AOVE. Poderanse adquirir en establecementos seleccionados de grandes superficies, en tendas especializadas e a través da web de Aceites Abril. Ademais, a singularidade e características diferenciadoras deste AOVE 100% galego levou a un incremento da demanda por parte da restauración de calidade.

Elena Pérez Canal destacou que a produción poderá estar lista para a súa venda “en Nadal. Adquirimos unha almazara máis grande, o que nos permitiría finalizar nun máximo de 15 días”, asegurou.

Pola súa banda, Rubén Gutiérrez engadiu que, ademais de reducir tempos de produción, esta renovada maquinaria tamén posibilita “a elaboración dun aceite cun menor índice de madurez, o que fai que teñamos aromas máis verdes e unha conservación de propiedades saudables máis duradeiras. Ao estar en envero, as calidades organolépticas da oliva atópanse na súa plenitude, o que permite elaborar un AOVE da máxima calidade”, concluíu.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información