Publicidade



Gandeiría Leite e Carne


Que ecoesquema lle compensa máis a unha gandería galega de vacún de carne?

Que ecoesquema lle compensa máis a unha gandería galega de vacún de carne?

A partir do vindeiro ano arredor do 15% das axudas da PAC que cobren as ganderías galegas estarán condicionadas a que cumpran unha serie de prácticas beneficiosas para o medioambiente. Analizamos cales se axeitan máis a unha gandería media de vacún de carne en Galicia

Contido patrocinadoLely: Algo máis que robots de muxido

Lely: Algo máis que robots de muxido

Sempre que se fala de Lely é inherente falar de robots de muxido, pero a firma holandesa non é só sinónimo de muxido, xa que moitas máquinas están deseñadas para
Que empregar e que non nas ganderías de vacún de leite para mellorar a xenética do rabaño?

Que empregar e que non nas ganderías de vacún de leite para mellorar a xenética do rabaño?

O experto xenetista arxentino Sebastián Demyda-Peirás analizou nas Xornadas Técnicas de Seragro as tecnoloxías dispoñibles a nivel de granxa e as que se están ensaiando a nivel experimental en laboratorio

Que alternativas hai se se prohíbe a queima dos restos agrícolas?

Que alternativas hai se se prohíbe a queima dos restos agrícolas?

Este ano formalizouse en España a prohibición á queima de restrollos, se ben é unha normativa aínda en discusión.

Contido patrocinadoO queixo de orixe nacional reivindica os seus valores nutricionais e gastronómicos coa campaña “Quesea”, impulsada por InLac

O queixo de orixe nacional reivindica os seus valores nutricionais e gastronómicos coa campaña “Quesea”, impulsada por InLac

A Organización Interprofesional Láctea (InLac) está convencida do papel que o queixo pode e debe ter nos nosos hábitos de consumo, sen esquecer que se trata dunha xoia gastron
Como lograr que a alimentación das vacas en transición pase de custo a investimento?

Como lograr que a alimentación das vacas en transición pase de custo a investimento?

O investigador Phil Cardoso analiza a repercusión que ten a dieta que se proporciona ás vacas leiteiras durante parte do período seco, o parto e a lactación. Coñecemos as consecuencias nos cambios de alimentación durante esta etapa e claves para optimizar a ración




PAC

Emprender no rural

Publicidade
Parada dos Montes, unha comunidade do Courel que busca renacer das cinzas

Parada dos Montes, unha comunidade do Courel que busca renacer das cinzas

O gran lume que arrasou este verán a serra levou por diante todo o monte veciñal deste pobo da Pobra do Brollón, que ten agora que proxectar a restauración das arredor de 950 hectáreas que manexa

Contido patrocinado

"No uso da motoserra hai que mellorar no emprego de equipos de protección e mantemento da máquina"

O uso da motoserra é unha das principais causas de sinistralidade no rural galego. Así, soamente o ano pasado rexistráronse 204 accidentes laborais en Galicia, aínda que o número real
“Galicia é a rexión que maior proxección de futuro ten nestes momentos para o resinado”

“Galicia é a rexión que maior proxección de futuro ten nestes momentos para o resinado”

Juan Carlos Álvarez foi un dos impulsores do aproveitamento da resina en España, con iniciativas que fomentaron o desenvolvemento desta actividade nos últimos anos. Coñecemos con el a evolución e perspectivas que se presentan para este sector

Campaña da castaña 2022: a seca reduce a produción e afecta á sanidade do froito

Campaña da castaña 2022: a seca reduce a produción e afecta á sanidade do froito

Prevese pouca castaña e moi afectada pola falta de chuvias e as altas temperaturas. As castañas teñen menor calibre e hai gran cantidade danada. Os prezos ó produtor reséntense en boa parte das zonas produtoras

Contido patrocinadoO castiñeiro, o cultivo forestal de maior rendibilidade

O castiñeiro, o cultivo forestal de maior rendibilidade

O castiñeiro é unha especie agroforestal presente en boa parte da Península Ibérica e Canarias, cun cultivo en alza debido á gran demanda de castaña, un froito cada vez m

Claves para elaborar viños de garda

Claves para elaborar viños de garda

O enólogo Fernando Zamora achega as claves para lograr viños tintos de garda de calidade. Cun repaso pola maduración da uva, maceración e crianza o experto recolle os aspectos para ter en conta en cada fase

“En Champagne ao viticultor págaselle de media a 6 euros o quilo de uva”

“En Champagne ao viticultor págaselle de media a 6 euros o quilo de uva”

Entrevistamos a Jordi Melendo, autor da 'Guía Melendo del Champagne' , un referente en España no que é sen dúbida o viño máis prestixioso, e caro, do mundo

“Galicia é o lugar perfecto para iniciarse na cultura do viño pola gran diversidade que temos”

“Galicia é o lugar perfecto para iniciarse na cultura do viño pola gran diversidade que temos”

‘A nación dos mil viños’ é a primeira obra dos sommeliers Martiño Santos e Xosé Gonta, responsables da vinoteca compostelá Vide Vide. Coñecemos máis sobre este libro centrado nos viños galegos vistos dende distintas perspectivas


Videos

Ver todos los videos
Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información