Publicidade
O Caxigo, unha cooperativa con 40 anos de servizo ás granxas da Terra Chá
Falamos co presidente do Caxigo, Antonio Alvite, unha pequena cooperativa da Pastoriza que apostou ata agora por manterse independente, á marxe das fusións que se viñeron sucedendo nas últimas décadas no agro
Iseran, un herbicida para o control das malas herbas en millo
Na campaña 2023, SIPCAM Iberia lanzou Iseran, un novo e sostible herbicida para aplicacións en pre-emerxencia e en post-emerxencia temperá das malas herbas. Iseran posicionouse no mercado como“Os becerros de menos peso son os que están sufrindo máis a baixada de prezo”
A caída duns 60 céntimos en quilo desde o mes de decembro ameaza a rendibilidade das explotacións de Ternera Gallega Suprema. Os matadoiros alegan saturación do mercado polo excedente de animais habitual nesta época
Gandería Gallardo SC: producir leite en intensivo coidando o medio ambiente
Esta explotación do concello de Mazaricos, que construíu un novo establo hai 4 anos, aposta polas enerxías renovables e a eficiencia no uso do xurro como estratexias para cumprir coas novas normas europeas e tamén como un xeito de optimizar a súa rendibilidade
Abre a nova fábrica de pensos de Nudesa no polígono industrial de Silleda
A marca de pensos Nudesa abre unha nova fábrica no polígono industrial de Silleda para modernizar a súa forma de producción, así como para abordar novos mercados eA estabilidade no tempo dá comezo á campaña de ensilado de herba en toda Galicia
As chuvias do mes de marzo retrasaron a entrada nas fincas e tiraron o raigrás que ía máis adiantado. A introdución de leguminosas, esixido pola PAC, está a facer que as explotacións aposten cada vez máis por un só corte nas pradeiras en rotación con millo
“Coas novas instalacións buscamos maior comodidade para o gando e poder medrar empresarialmente”
Apoio á modernización do sector En Señoráns, no concello de Vimianzo, unha espectacular nave metálica de cor negro sobresae polo seu deseño vangardista. É o novo establo da gandersection_title
-
----
---------------
-
----
---------------
-
----
---------------
-
----
---------------
Publicidade
Romina e Sergio, de Mallorca á Capela para adicarse ao cultivo da castaña
Romina Paula e Sergio González son un matrimonio que decidiu cambiar Mallorca por A Capela para vivir no campo e emprender un novo negocio co froito das súas leiras.
Pode ser o piñeiro taeda unha alternativa ao radiata en Galicia?
O problema das enfermidades fúnxicas, como a banda marrón, ameaza á cadea forestal das coníferas nas comunidades do cantábrico, forzando unha busca de alternativas ao piñeiro insigne, o máis afectado. Os expertos poñen o foco na necesidade de estudar procedencias compatibles cos nosos solos e climatoloxía no surleste dos EEUU, de onde é orixinario o 'piñeiro amarelo'
As bandas do piñeiro esténdense pola humidade e as altas temperaturas da primavera
As condicións ambientais agudizan os problemas causados polos fungos, que afectan xa a montes de piñeiro radiata de Lugo, A Coruña e Pontevedra. As podas e clareos, xunto cos tratamentos con cobre, centran os esforzos para tratar de salvar as masas afectadas
Novos proxectos de innovación para impulsar a sustentabilidade e competitividade agroalimentaria e forestal en Galicia
Entre os novos grupos operativos aprobados a través das axudas para a execución de proxectos innovadores da Asociación Europea da Innovación (AEI), co fin de impulsar a innovaci- Madeira
Afouteza, a cidade deportiva do Celta, vístese de Pino de Galicia
Afouteza, a cidade deportiva do Celta de Vigo, constitúe un exemplo dos novos usos que está a gañar a madeira no contexto da bioeconomía. A instalación, proxectada polo arquitecto …
- Madeira
Os impactos de Altri no territorio, a análise nun debate na USC
O encontro inclúese dentro dun foro do grupo Ruralia na EPS de Enxeñaría
Cítricos Rías Baixas, un cultivo insólito que se revela exitoso en Galicia
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para madeira: “Queríamos quitar o eucalipto e buscar un …
Proxecto PLASMOWINE: Unha nova ferramenta para combater o efecto do cambio climático no mildiu da vide
O cultivo da vide dáse de forma tradicional en rexións con temperaturas medias anuais de entre 10 e 20°C, con características climáticas que permiten a produciónEDV, unha adega da Ribeira Sacra que aposta polos viños brancos
Pablo González é viticultor e catador profesional. Leva 25 anos facendo viños brancos nunha zona caracterizada polos tintos e que está a atravesar neste momento problemas importantes para dar saída á produción trala pandemia
“O éxito do viño galego débese en gran medida ao minifundismo”
Entrevista a Luís Paadín, autor da Guía de Viños, Destilados e Adegas de Galicia, un referente a nivel nacional e internacional dos viños galegos. O seu autor fálanos das principais novidades da edición 2024 e advirte dos retos e ameazas ao momento do esplendor que vive o viño galego
- Contenido patrocinado
-
----
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed in ullamcorper neque. Curabitur imperdiet eu est in lacinia. Aenean sollicitudin luctus massa eget ornare. Maecenas faucibus, velit eget lacinia rutrum, nunc turpis elementum tellus, vitae mattis ex magna ut dui. Duis pretium tristique neque non ultricies. Curabitur viverra magna a sagittis consequat. Morbi hendrerit risus eu neque ultricies, eget sodales neque tempor.
-
----
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed in ullamcorper neque. Curabitur imperdiet eu est in lacinia. Aenean sollicitudin luctus massa eget ornare. Maecenas faucibus, velit eget lacinia rutrum, nunc turpis elementum tellus, vitae mattis ex magna ut dui. Duis pretium tristique neque non ultricies. Curabitur viverra magna a sagittis consequat. Morbi hendrerit risus eu neque ultricies, eget sodales neque tempor.
-
----
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed in ullamcorper neque. Curabitur imperdiet eu est in lacinia. Aenean sollicitudin luctus massa eget ornare. Maecenas faucibus, velit eget lacinia rutrum, nunc turpis elementum tellus, vitae mattis ex magna ut dui. Duis pretium tristique neque non ultricies. Curabitur viverra magna a sagittis consequat. Morbi hendrerit risus eu neque ultricies, eget sodales neque tempor.
Noticias de empresa
Ágata Tubio: “A saúde da planta empeza por ter un solo supresivo”
No mundo actual, onde a agricultura enfróntase a grandes desafíos como o cambio climático, a escaseza de auga e a crecente demanda de alimentos, é fundamental buscar solucións sustentables que nos permitan producir alimentos de forma eficiente e respectuosa co medio ambiente. Neste contexto, os solos supresivos preséntanse como unha alternativa prometedora.