Publicidade



Gandeiría Leite e Carne


“Producir 35 litros por vaca é doado, só hai que ser bo agricultor para ter bos silos, pero o difícil comeza ao pasar dos 40 litros”

“Producir 35 litros por vaca é doado, só hai que ser bo agricultor para ter bos silos, pero o difícil comeza ao pasar dos 40 litros”

O profesor da Universidade de California Alejandro Castillo defende a necesidade de integrar a nutrición animal coa nutrición dos chans para evitar problemas de contaminación e alerta dos problemas que leva aparellados á intensificación das ganderías

Contido patrocinadoCrise de prezos das materias primas ... Unha boa oportunidade para mellorar

Crise de prezos das materias primas ... Unha boa oportunidade para mellorar

“Non hai mal que por ben non veña”. O refraneiro é sabio e aínda que ás veces a realidade non é como nos gustaría podemos tentar ter unha visión positiva
Cambios que se prevén a partir do 2023  na normativa de aplicación de xurros en España

Cambios que se prevén a partir do 2023 na normativa de aplicación de xurros en España

O vindeiro ano está previsto que o Ministerio de Agricultura aprobe definitivamente o “Real Decreto por el que se establecen normas para la nutrición sostenible en los suelos agrarios”. Os cambios que se prevén foron explicados esta maña nunha xornada técnica no Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (CIAM). Son estes...

Gandería Penín Puente SC, aposta pola mellora xenética e as novas tecnoloxías

Gandería Penín Puente SC, aposta pola mellora xenética e as novas tecnoloxías

O alto nivel xenético acadado por esta gandería de rubia galega permítelle vender a maioría dos seus animais, tanto machos como femias, para vida, o que fai que non estean tan condicionados polos prezos do mercado da carne

Contido patrocinadoO queixo de orixe nacional reivindica os seus valores nutricionais e gastronómicos coa campaña “Quesea”, impulsada por InLac

O queixo de orixe nacional reivindica os seus valores nutricionais e gastronómicos coa campaña “Quesea”, impulsada por InLac

A Organización Interprofesional Láctea (InLac) está convencida do papel que o queixo pode e debe ter nos nosos hábitos de consumo, sen esquecer que se trata dunha xoia gastron
Que ecoesquema lle compensa máis a unha gandería galega de vacún de carne?

Que ecoesquema lle compensa máis a unha gandería galega de vacún de carne?

A partir do vindeiro ano arredor do 15% das axudas da PAC que cobren as ganderías galegas estarán condicionadas a que cumpran unha serie de prácticas beneficiosas para o medioambiente. Analizamos cales se axeitan máis a unha gandería media de vacún de carne en Galicia




PAC

Emprender no rural

Publicidade
Galicia lanza a estratexia de mellora xenética do piñeiro radiata

Galicia lanza a estratexia de mellora xenética do piñeiro radiata

O obxectivo sitúase en aumentar crecementos e calidade da madeira, así como en obter maior resistencia a enfermidades. Igual que no caso do piñeiro do país, a iniciativa desenvolverase por medio da colaboración público – privada, entre a Xunta e a Fundación Arume, que aglutina a toda a cadea galega das coníferas.

A saca da madeira queimada arrefría o mercado de piñeiro, en tanto o eucalipto mantense estable

A saca da madeira queimada arrefría o mercado de piñeiro, en tanto o eucalipto mantense estable

Logo de que no último ano houbera unha importante suba de prezos do piñeiro en monte, o mercado de coníferas está a entrar nunha nova fase. Polo de agora, a percepción xeralizada no …

Parada dos Montes, unha comunidade do Courel que busca renacer das cinzas

Parada dos Montes, unha comunidade do Courel que busca renacer das cinzas

O gran lume que arrasou este verán a serra levou por diante todo o monte veciñal deste pobo da Pobra do Brollón, que ten agora que proxectar a restauración das arredor de 950 hectáreas que manexa

Contido patrocinadoO castiñeiro, o cultivo forestal de maior rendibilidade

O castiñeiro, o cultivo forestal de maior rendibilidade

O castiñeiro é unha especie agroforestal presente en boa parte da Península Ibérica e Canarias, cun cultivo en alza debido á gran demanda de castaña, un froito cada vez m

Claves para elaborar viños de garda

Claves para elaborar viños de garda

O enólogo Fernando Zamora achega as claves para lograr viños tintos de garda de calidade. Cun repaso pola maduración da uva, maceración e crianza o experto recolle os aspectos para ter en conta en cada fase

“En Champagne ao viticultor págaselle de media a 6 euros o quilo de uva”

“En Champagne ao viticultor págaselle de media a 6 euros o quilo de uva”

Entrevistamos a Jordi Melendo, autor da 'Guía Melendo del Champagne' , un referente en España no que é sen dúbida o viño máis prestixioso, e caro, do mundo

“Galicia é o lugar perfecto para iniciarse na cultura do viño pola gran diversidade que temos”

“Galicia é o lugar perfecto para iniciarse na cultura do viño pola gran diversidade que temos”

‘A nación dos mil viños’ é a primeira obra dos sommeliers Martiño Santos e Xosé Gonta, responsables da vinoteca compostelá Vide Vide. Coñecemos máis sobre este libro centrado nos viños galegos vistos dende distintas perspectivas


Videos

Ver todos los videos
Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información