Publicidade

 


Gandeiría Leite e Carne


A axuda asociada ao vacún de carne para este ano descende en 3,63€ por vaca nodriza con respecto a 2022

A axuda asociada ao vacún de carne para este ano descende en 3,63€ por vaca nodriza con respecto a 2022

Supón un 10% menos do previsto inicialmente na nova PAC para o período 2023-2027. A prima por vaca leiteira mantense en 157,95€ para os primeiros 150 animais (181,66€ en zonas de montaña)

Contido patrocinadoGalidiet, leite para becerros e rehidratantes contra as diarreas da máxima calidade

Galidiet, leite para becerros e rehidratantes contra as diarreas da máxima calidade

Eliseo López ceba uns 2.000 xatos ao ano na súa granxa do Arneiro, no concello lugués de Cospeito. É unha explotación que leva 30 anos dedicada á recría
“Logramos un custo fixo de 2.60 € por kilo de carne con pouco máis de 300 € de penso por becerro

“Logramos un custo fixo de 2.60 € por kilo de carne con pouco máis de 300 € de penso por becerro"

Visitamos a gandería de Antonio Cabana Fraga en San Simón da Costa , en Vilalba. Esta explotación de vacún de carne é unha das que leva máis tempo en ecolóxico en Galicia e tamén das que logra menores custos de produción. Así é como traballan

Pode solucionar a declaración de emerxencia cinexética o problema do xabarín?

Pode solucionar a declaración de emerxencia cinexética o problema do xabarín?

O porco bravo orixina cada ano 4.000 comunicacións de danos no agro, ademais de 10 sinistros diarios nas estradas. As incursións da especie nas cidades contribuíron a darlle máis notoriedade á expansión da súa poboación

O fenómeno Comté, o queixo que garante a rendibilidade de 2.400 ganderías francesas

O fenómeno Comté, o queixo que garante a rendibilidade de 2.400 ganderías francesas

Coñecemos como funciona a denominación de orixe que serviu para salvar a produción láctea no Franco-Condado, creando valor para os gandeiros, agrupados ao redor de 140 queixerías cooperativas, e preservando a raza autóctona da zona, a montbeliarde




PAC

Emprender no rural

Publicidade
 
A demanda de piñeiro desplómase, en tanto o eucalipto arrastra prezos e compras á baixa

A demanda de piñeiro desplómase, en tanto o eucalipto arrastra prezos e compras á baixa

Os aserradoiros de Galicia vense obrigados a reducir quendas, ao caer as vendas nos últimos meses entre un 30 e un 50%. As industrias do papel manteñen tamén altos stocks de pasta

O Libro Branco dos montes veciñais: perspectivas da nova regulación

O Libro Branco dos montes veciñais: perspectivas da nova regulación

Debullamos as principais propostas incluídas no primeiro borrador deste documento presentado pola Consellería de Medio Rural que serve de paso inicial de cara á modificación da Lei que regula os montes veciñais en man común

Tres opcións para a venda por internet da madeira de parcelas forestais

Tres opcións para a venda por internet da madeira de parcelas forestais

Coñecemos como están a funcionar distintas iniciativas que xurdiron nos últimos anos para facilitarlle ó propietario unha nova alternativa de comercialización, complementaria da tradicional.

Contido patrocinadoPrincipais novidades do Plan de Prevención de Incendios Forestais de Galicia 2023

Principais novidades do Plan de Prevención de Incendios Forestais de Galicia 2023

A Xunta de Galicia ten en marcha o Plan de prevención e defensa contra os incendios forestais de Galicia (Pladiga) 2023 que ten como obxectivo evitar que se produzan

Brotación forzada das xemas para lograr dúas colleitas nos viñedos

Brotación forzada das xemas para lograr dúas colleitas nos viñedos

O experto Fernando Martínez de Toda explica esta técnica que permite atrasar ata 2 meses a maduración da uva e adaptarse para os efectos do cambio climático. Coñecemos os resultados a nivel vitícola e enolóxico deste novo estudo

Rotación de cultivos: o caso da pataca de sementeira na Bretaña francesa

Rotación de cultivos: o caso da pataca de sementeira na Bretaña francesa

Coñecemos de man da cooperativa Bretagne Plants as claves da rotación de cultivos que realizan os seus produtores e os beneficios que lles reporta. A diferenza doutras zonas, realizan unha rotación de ata 7 anos con cereais e legumes

"O consumidor pide Godello ou Mencía de Monterrei e iso é froito do traballo ben feito"

Falamos con Jonatas Gago, presidente da Denominación de Orixe Monterrei, sobre a súa chegada ó cargo, o traballo destes primeiros meses e os retos que enfronta


Videos

Ver todos los videos
Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información