Publicidade
A axuda asociada ao vacún de carne para este ano descende en 3,63€ por vaca nodriza con respecto a 2022
Supón un 10% menos do previsto inicialmente na nova PAC para o período 2023-2027. A prima por vaca leiteira mantense en 157,95€ para os primeiros 150 animais (181,66€ en zonas de montaña)
Galidiet, leite para becerros e rehidratantes contra as diarreas da máxima calidade
Eliseo López ceba uns 2.000 xatos ao ano na súa granxa do Arneiro, no concello lugués de Cospeito. É unha explotación que leva 30 anos dedicada á recría“Logramos un custo fixo de 2.60 € por kilo de carne con pouco máis de 300 € de penso por becerro"
Visitamos a gandería de Antonio Cabana Fraga en San Simón da Costa , en Vilalba. Esta explotación de vacún de carne é unha das que leva máis tempo en ecolóxico en Galicia e tamén das que logra menores custos de produción. Así é como traballan
Pode solucionar a declaración de emerxencia cinexética o problema do xabarín?
O porco bravo orixina cada ano 4.000 comunicacións de danos no agro, ademais de 10 sinistros diarios nas estradas. As incursións da especie nas cidades contribuíron a darlle máis notoriedade á expansión da súa poboación
O fenómeno Comté, o queixo que garante a rendibilidade de 2.400 ganderías francesas
Coñecemos como funciona a denominación de orixe que serviu para salvar a produción láctea no Franco-Condado, creando valor para os gandeiros, agrupados ao redor de 140 queixerías cooperativas, e preservando a raza autóctona da zona, a montbeliarde
PAC

Emprender no rural
Publicidade
A demanda de piñeiro desplómase, en tanto o eucalipto arrastra prezos e compras á baixa
Os aserradoiros de Galicia vense obrigados a reducir quendas, ao caer as vendas nos últimos meses entre un 30 e un 50%. As industrias do papel manteñen tamén altos stocks de pasta
O Libro Branco dos montes veciñais: perspectivas da nova regulación
Debullamos as principais propostas incluídas no primeiro borrador deste documento presentado pola Consellería de Medio Rural que serve de paso inicial de cara á modificación da Lei que regula os montes veciñais en man común
Tres opcións para a venda por internet da madeira de parcelas forestais
Coñecemos como están a funcionar distintas iniciativas que xurdiron nos últimos anos para facilitarlle ó propietario unha nova alternativa de comercialización, complementaria da tradicional.
Principais novidades do Plan de Prevención de Incendios Forestais de Galicia 2023
A Xunta de Galicia ten en marcha o Plan de prevención e defensa contra os incendios forestais de Galicia (Pladiga) 2023 que ten como obxectivo evitar que se produzan
- Madeira
O plan estratéxico da industria forestal-madeira recibirá 150.000 euros da Xunta
O goberno da Xunta aprobou este pasado xoves impulsar o Plan Estratéxico Forestal-Madeira, para o que destinará un orzamento de 150.000 euros. Este plan contará coa colaboración do …
- Forestal Madeira
Webinar sobre como afecta ao sector forestal galego o regulamento de deforestación da Unión Europea
O vindeiro 26 de setembro, PEFC GALICIA organiza un webinar para dar a coñecer o novo Regulamento da Unión Europea contra a Deforestación (EUDR) e analizar o alcance da nova normativa e …
Brotación forzada das xemas para lograr dúas colleitas nos viñedos
O experto Fernando Martínez de Toda explica esta técnica que permite atrasar ata 2 meses a maduración da uva e adaptarse para os efectos do cambio climático. Coñecemos os resultados a nivel vitícola e enolóxico deste novo estudo
Rotación de cultivos: o caso da pataca de sementeira na Bretaña francesa
Coñecemos de man da cooperativa Bretagne Plants as claves da rotación de cultivos que realizan os seus produtores e os beneficios que lles reporta. A diferenza doutras zonas, realizan unha rotación de ata 7 anos con cereais e legumes
"O consumidor pide Godello ou Mencía de Monterrei e iso é froito do traballo ben feito"
Falamos con Jonatas Gago, presidente da Denominación de Orixe Monterrei, sobre a súa chegada ó cargo, o traballo destes primeiros meses e os retos que enfronta
Noticias de empresa
“De Heus potencia o desenvolvemento dos nosos animais”
Mar Rosado é a propietaria da Ganadería Selecta de Limousin e Charolais, situada en Monroy (Cáceres). Alí dedícanse, desde 2012, …