17 candidaturas concorren ao premio Aresa deste ano

Entre as propostas presentadas atópanse a queixería Airas Moniz, as ganderías ecolóxicas Traloagro e Casa Grande de Xanceda, os montes veciñais de Couso ou as galletas mariñeiras Daveiga. O nome da proposta gañadora, que recibirá 10.000€, coñecerase o día 31

O reitor da USC, Antonio López, e a adxunta á Presidencia do Grupo Aresa, Carlota López Pardo

O reitor da USC, Antonio López, e a adxunta á Presidencia do Grupo Aresa, Carlota López Pardo

A organización do Premio Aresa de Desenvolvemento Rural, composta pola empresa de subministros agrogandeiros e a Universidade de Santiago de Compostela, rexistrou, unha vez rematado o pasado venres o prazo de presentación de propostas, un total de 17 candidaturas a conseguir o galardón deste ano, que celebra a súa vixésimo terceira edición e está dotado con 10.000 euros e un diploma de mérito.

O xurado examinará todas estas candidaturas e dará a coñecer publicamente a gañadora o martes 31 de xaneiro. As propostas presentadas son as seguintes: 

  • A Agrupación de Defensa Sanitaria Gandeira Acivo, de Lugo, que ofrece servizos veterinarios para gando ovino e caprino.
  • A empresa familiar Savelo, radicada en Carballo e centrada na fabricación de produtos químicos.
  • CampoLab, un laboratorio multidisciplinar integrado por veterinarios, agrónomos, químicos con sede en Outeiro de Rei.
  • A Agrupación Apícola de Galicia, unha entidade participada por diversas asociacións de apicultores de diversas localidades de Galicia.
  • La Abuela Delfina, empresa localizada en Triacastela que centra a súa actividade na elaboración de embutidos artesanos.
  • A queixería chantadina de vacas de pastoreo Airas Moniz.
  • Lugar da Veiga, outra empresa tamén asentada en Chantada que é propietaria das Galletas Mariñeiras Daveiga.
  • A agrupación de cooperativas e produtoras agroalimentarias da comarca de Lugo Son de Lugo.
  • A empresa ribadense centrada na comercialización e transformación de produtos vexetais, Muiñeiras de Requiande.
  • A gandeiría en ecolóxico Traloagro.
  • A comunidade de montes veciñais en man común de Couso, do municipio pontevedrés de Gondomar.
  • A asociación ecogastronómica Slow Food Compostela.
  • A granxa de insectos Galinsect, unha startup pontevedresa especializada na cría e comercialización de insectos vivos.
  • A firma luguesa Dos Dog, que fabrica produtos de alimentación para animais de compañía.
  • A cooperativa de pequenos criadores de Porco Celta, Tres Fuciños, con sede no concello de Castro de Rei.
  • A estratexia para a loita ecolóxica contra a rata toupa promovida polo profesor da USC na Facultade de Veterinaria de Lugo Pablo Sánchez Quinteiro.
  • A granxa ecolóxica Casa Grande de Xanceda.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información