A sección ‘Noticias de empresa’ inclúe informacións de actualidade empresarial, así como as notas de prensa de firmas colaboradoras.

As 12 claves para unha boa conservación dos silos de millo

Achegámonos á segunda quincena de setembro, época na que se concentra o ensilado do millo en moitas comarcas gandeiras. Este cultivo converteuse nos últimos anos, pola súa alta produtividade, na principal forraxe para a alimentación das gandarías de vacún de leite, e cada vez máis tamén de carne.

Para seguir avanzando na mellora do ensilado de millo, e así garantir unha boa conservación e calidade do mesmo, Antón Camarero, técnico de ADIAL, en colaboración con XESGA, está a difundir entre os gandeiros e técnicos unha serie de 12 “pílulas de millo” nas que explica de maneira moi gráfica e sinxela os aspectos clave a ter en conta. Son os seguintes:

1) Por que os ensilados de millo adoitan fermentar ben?

OPTISIL ADIAL PILULA MILLO 1

2) Por que quecen os silos de millo?

OPTISIL ADIAL PILULA MILLO 2

3) Que podo facer para mellorar a estabilidade aeróbica do silo?

OPTISIL ADIAL PILULA MILLO 3

4) Como axuda OPTISIL e KOFASIL á conservación do silo?

OPTISIL ADIAL PILULA MILLO 4

5) Os beneficios que achega KOFASIL:

OPTISIL ADIAL PILULA MILLO 5

6) Que é o propanodiol e por que é tan importante?

OPTISIL ADIAL PILULA MILLO 6

7) Efectos do propanodiol na saúde das vacas:

OPTISIL ADIAL PILULA MILLO 7

8) As vantaxes dun silo de millo tratado con Lactobacillus Buchneri:

OPTISIL ADIAL PILULA MILLO 8

9) O silo de millo produce alcois: Cal é o bo?

OPTISIL ADIAL PILULA MILLO 9

10) Por que é aconsellable tratar as últimas capas do silo de millo?

OPTISIL ADIAL PILULA MILLO 10

11) Como medir a compactación dun silo e cantos quilogramos contén?

OPTISIL ADIAL PILULA MILLO 11

12) Kofasil: Un aliado para a boa conservación do silo:

OPTISIL ADIAL PILULA MILLO 12

Para máis información:
XENÉTICA E SERVIZOS GANDEIROS (XESGA)

Teléfono:981 94 17 94
xesga@xesga.net

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *