A sección ‘Noticias de empresa’ inclúe informacións de actualidade empresarial, así como as notas de prensa de firmas colaboradoras.

Só 1 de cada 3 gandeiros colleita o millo no seu estado óptimo

A partir dun gran volume de observacións e análises dos silos de millo na súa rede europea de I+D, MAS Seeds elaborou unha serie de conclusións sobre o manexo do silo para millo

Os estudos desenvolvidos por MAS Seeds en silos de millo, a partir da súa rede europea de I+D, revelaron as dificultades de colleitar o millo para silo no seu momento óptimo. Para paliar o problema, a firma de sementes desenvolveu as variedades Green+.

Colleitar o millo entre o 32 e o 35% de materia seca (MS) proporciona un bo compromiso entre rendemento, valor alimentario e conservación, pero as análises de silo desenvolvidas por MAS Seeds no 2017 e 2018 mostraron que só 1 de cada 3 gandeiros conseguen colleitar con esa porcentaxe de materia seca.

Os problemas derivados desa situación son variados. Colleitar moi cedo limita o rendemento e o valor enerxético do ensilado. Doutra banda, unha colleita tardía leva consigo un aumento de rendemento de MS/ ha pero tamén un cambio na composición química do millo: o nivel de almidón aumenta, pero ao mesmo tempo diminúen os azucres solubles, a dixestibilidade das fibras e o nivel de proteína. Ademais, a compactación do silo e a conservación son máis difíciles porque o ensilado está máis seco.

Como responden as variedades Green+ a este reto?

comparativa millos mas seeds

Os híbridos Green+ caracterízanse polo seu eficiente ‘stay-green’, é dicir, pola súa maior permanencia nunha etapa óptima para o ensilado. Son capaces de manter unha alta capacidade de fotosíntese e incrementar o rendemento até estadíos de madurez adecuados para o uso forraxeiro (entre 32 e 35% MS da planta enteira), mesmo en condicións cálidas e secas.

A nivel morfolóxico, esta evolución máis lenta da materia seca permite manter follas e talo verdes, con gran pastoso, e ampliar o prazo de colleita de 5 a 10 días, dependendo das condicións meteorolóxicas.

Os híbridos Green+ achéganlle máis flexibilidade aos gandeiros para colleitar o millo ensilado na fase adecuada.

Máis información

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *